Medya

imageİş olanakları

En hızlı gelişen sektörler arasında yerini sabitlemiş bulunan Medya, günümüzde hem yurtiçi hem yurtdışında sınırsız iş olanakları sunmaktadır. Aralarında reklam, film, müzik, gazete, radyo ve magazin şirketleri de bulunmak üzere farklı şirketlerde AR-GE, Pazarlama, Prodüksiyon, Editörlük gibi birçok meslek alanı altında işe başlayabilirsiniz.

‘BTEC Medyanın farkı nedir?’

Medya diğer alanlardan farklı olmak ile birlikte, öğrencilere yaratıcı potansiyellerini harmanlama ve verimli bir şekilde ortaya koyma imkanı sağlayan bir programdır. Medya öğrencileri genellikle eğitimde gördükleri konular ile iş hayatlarında yapacakları arasında bağ kurmakta zorluk çekerler. BTEC farkı da tam olarak burada belli oluyor. BTEC sisteminde öğrenciler konular üzerine araştırma yapıp çalışma gerçekleştirdikten sonra geleneksel kağıt üzerindeki sonuçlara nazaran çok daha verimli ve etkileyici ürünsel sonuçlar sunabilecekler. Örneğin reklam filmi çekmekte gerekli olan bilgileri öğrenecekler, sonra filmi çekecekler ve sunacaklar. Gönüllü olarak gerçek şirketlerin kullanacak oldukları projeler için danışmanlık yapacak ve hizmet sağlayacaklar. Kariyerlerine akıllarında ezberlenmiş bir kitap ile değil. Tecrübe, bilgi, hazırladıkları projeler ve yaptıkları çalışmalar ile dolu olan bir portföy ve bunlardan elde ettikleri öz güven ile başlayacaklar.

Ödüllendirmek, Motivasyonun ve Gelişimin devamlılığını sağlamak

Medya programlarını seçen öğrencilerde motivasyon ya da işlerine olan ilgi eksikliği çok nadir görülür fakat bu hırs ve sevgi zamanla kaybedilebilir. Herkes ürettiklerini ve emeklerinin karşılığını görmek ister. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz? Eğitim boyunca öğrenciler lokal sinema ve tiyatrolarda çalışmalarını sergileme şansı bulacaklar. Radyo kanalı kurup bu kanal üzerinden yayın devamlılığını sağlamakla sorumlu olacaklar. Ufak bir danışmanlık şirketi kurup, bütçesi düşük olan şirketlere ücretsiz danışmanlık ve hizmet sunacaklar. 2 senelik eğitim süresince öğrendikleri ve var olan tüm yeteneklerini sergileme imkanları öğrencilerimize sunulacaktır ve yetenekler yanı sıra iş dünyasında ihtiyaçları olacak olan disiplin ve baskı altında çalışma deneyimini tatmış olacaklar.

Destek

Eğitim kadromuz, eğitimlerini Medya üzerine tamamlamış tabiri cayiz ise ‘Sektör aşıkları’dır. Hem yurtdışında hem yurtiçinde sektörlerinde tecrübe sahibi olup, bu deneyimlerini büyük bir zevk ile öğrencilerimiz ile paylaşmaktalar. Sınıf içinde ve dışında, sorularınızı cevaplayıp, çalışmalarınıza destek olmak için bulunan internet portalimizden çalışma saatleri içinde her zaman eğitmenlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Tolga Han Sak

Egitim müdürü

(90) 555 804 4832

Yorum bırakın